ΟΠΑΠ, καθοδικό γύρισμα

οπαπdaily semilog 30 okt 15

ΟΠΑΠ ΗΜ ΓΡΑΜΜΙΚΟ 30 ΟΚΤ

Τα δυο πρώτα διαγράμματα μπαίνουν για να δούμε που βρίσκεται η πολύ σημαντική διάσπαση της μακροπρόθεσμης καθοδικής γραμμής τάσης από τα υψηλά του 2014. Η διάσπαση αυτή όπως δείχνει το πρώτο διάγραμμα είναι ακόμα υπό αμφισβήτηση. Η διάσπαση αυτή Βέβαια όσο και σημαντική να είναι η trendline που διασπάται δεν διασφαλίζεται η ανοδική συνέχεια, απλώς η διάσπασή της είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα. Όπως άλλωστε δεν την διασφαλίζει και το γεγονός ότι η εβδομαδιαία τάση των fractals έχει ως γνωστόν γυρίσει ανοδική.

Στο ημερήσιο που ακολουθεί βλέπουμε πόσο σχετικές είναι οι διασπάσεις και οι υπερβάσεις και σε άλλους σχηματισμούς. Το γεγονός π.χ ότι ακυρώθηκε ο προηγούμενος μεγαλύτερος σχηματισμός διπλής κορυφής δεν εμπόδισε το χαρτί να γυρίσει πτωτικά αμέσως μετά, σχηματίζοντας έναν νέο σχηματισμό διπλής κορυφής αρκετά πιο ρηχό. Εχθές μάλιστα άνοιξε με πτωτικό gap και διέσπασε την γραμμή λαιμού του σχηματισμού ενεργοποιώντας τον και άλλαξε και την ημερήσια τάση σε καθοδική. Το σήμα long των fractals εξακολουθεί να ισχύει μέχρι να ενεργοποιηθεί κάποια μελλοντική short set up bar ή μέχρι να διασπαστεί το επίπεδο των 7,85 ευρώ όπου έχει ανέβει το στοπ του trade, από τη στιγμή που τα κέρδη είχαν ξεπεράσει στα ψηλά το 10% από το σημείο αγοράς.

Η στήριξη στην Κ δεν ισχυρή και δεν μπορεί να αποκλειστεί κίνηση προς τους στόχους της διπλής κορυφής που είναι στα 7,70, 7,46 και 7,30 ευρώ, ειδικά αν η διόρθωση στη αγορά συνεχιστεί όπως φαίνεται ότι είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο. Τυχόν διάσπαση της ανοδικής σφήνας Κ-Μ άλλωστε μπορεί να δώσει κίνηση έως και 1 ευρώ κάτω από το σημείο διάσπασης.

Δεν αξιολογώ ως μεγάλης σημασίας την διάσπαση της διακεκομμένης γραμμής τάσης S που έρχεται από τα χαμηλά της 3/8 λόγω της μεγάλης κλίσης της.

Η τάση γίνεται και πάλι ανοδική αν διασπαστεί το υψηλό της 27/10.

ΟΠΑΠ ημερήσιο (γραμμικό)

ΟΠΑΠ 30 ΟΚΤ

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.