ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, συσχέτιση επιπέδων – fractals

ΓΔ

Χωρίς τίτλο

Stop loss σήμερα στον ΓΔ αφού ξεπεράστηκε η κορυφή στο 703,01. Η αλλαγή τάσης είχε γίνει τυπικά αφού το χαμηλό του δείκτη στις 2/10 κατέβηκε, έστω και λιγότερο από μια μονάδα, χαμηλότερα από το χαμηλό της 29/9. Εκεί την πάτησε το σύστημα αφού αν το χαμηλό εκείνης της ημέρας ήταν κατά 0,89 μονάδες υψηλότερα η τάση θα παρέμενε ανοδική και το προηγούμενο long στο 672,06 θα συνέχιζε να τρέχει. Ο δείκτης πέρασε ενδοσυνεδριακά και τη γραμμή λαιμού του ανάστροφου ΩΚΩ και τελικά έκλεισε πάνω της. όπως λοιπόν και στον FTSE που θα δούμε παρακάτω το σενάριο για συνέχιση διόρθωσης του πρώτου ανοδικού σκέλους πήγε στον κάλαθο των αχρήστων και θεωρούμε ότι αυτή διόρθωση τέλειωσε στο χαμηλό της 2/10 που ανέφερα παραπάνω. Αν δεν πρόκειται για κάποια bull trap τότε επόμενος στόχος είναι η W.  Η ισότητα αυτού του ανοδικού σκέλους με το προηγούμενο είναι λίγο πάνω από τις 780 μονάδες αλλά δεν νομίζω ότι θα πάει εκεί χωρίς να γυρίσει να δώσει και καμιά long set up bar αφού είναι πλέον σε ανοδική τάση.

FTSE

Χωρίς τίτλο

Η διαφορά του δείκτη από τον ΓΔ είναι ότι στις 29/9 δεν έκανε low fractal, οπότε έπρεπε να διασπάσει το χαμηλό της 1/9 για να δώσει αλλαγή τάσης σε καθοδική. Τώρα πλέον η τάση αλλάζει κάτω από το 185,41 και η κίνηση εξελίσσεται μια χαρά, από τη στιγμή που πήραν μπρος και οι τράπεζες που αποτελούσαν και τον κύριο λόγο υστέρησης του δείκτη σε σχέση με τον γενικό. Σήμερα διασπάστηκε και η Μ που έρχεται από τα υψηλά της 28/5. Στις 213 μονάδες περίπου το ανοδικό σκέλος από τις 185,41 μονάδες γίνεται 61,8% του πρώτου σκέλους (εξακολουθώ να μην γράφω τη λέξη κύμα μετά το πάθημά μου, χωρίς ωστόσο να σβήσω τη μέτρηση από το διάγραμμα γιατί θέλω να δω πως θα πάει).  Ίσως εκεί θα μπορούσε να τερματιστεί η κίνηση αν τρέχουμε ένα διορθωτικό ανοδικό abc και όχι κάποιο τριάρι οποιουδήποτε βαθμού. Επόμενος στόχος η R που είναι η αντίστοιχη της W του ΓΔ καθώς και το 230 και κάτι ψιλά όπου θα έχουμε ισότητα αυτού του σκέλους με το πρώτο από το νέο ιστορικό χαμηλό του δείκτη.

Στο 120λ διάγραμμα, μπορούμε  να δούμε (με λίγη φαντασία) ένα νέο ανάστροφο ΩΚΩ, πιο ρηχό από τον κύριο και μεγαλύτερο, στην γραμμή λαιμού του οποίου τελείωσε η σημερινή άνοδος. Αν τα καταφέρει να τον διασπάσει βάζει στόχο στο 230 όπου όπως είπαμε είναι και η ισότητα των δυο ανοδικών σκελών. Πρώτη κρίσιμη αναμέτρηση λοιπόν στο 213 να διασπάσουμε και το υψηλό της 11/8 και μετά βήμα βήμα κοιτάμε πρός την R και το 230+.

Ο στόχος του μεγάλου ΩΚΩ είναι στο 253, λίγο πιο κάτω από το 161,8% του πρώτου ανοδικού σκέλους. Είναι όμως κατά τη γνώμη μου νωρίς να κοιτάμε τόσο ψηλά αφού δεν μπορώ να μην υπενθυμίσω ότι στο 258,85 αλλάζει σε ανοδική και η εβδομαδιαία τάση βάσει των fractals. Κάπου εκεί κοντά στο 161,8% δηλαδή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Την ενδιαφέρουσα και η οπτική γωνία του φίλου SPARTAN για τον FTSE

ΣΩΛΚ (SPARTAN)

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΠΕΙΡ

ΓΔ (ΙΜΑLES)

25ρης με τον ishimoku (paslas)

ΓΔ (Giannis)

25ρης (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)

ΕΥΡΩΒ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)

ΜΥΤΙΛ

DAX by the smart goldfish

ΟΠΑΠ by the smart goldfish

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *