ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, σε σχηματισμό αναστροφής ή προς νέα χαμηλά;

FTSE  ημερήσιο 2/10/15 (1) οι σχηματισμοί

25

Μια ματιά στους σχηματισμούς που με απασχολούν το τελευταίο δίμηνο. Οι πτωτικοί, το τρίγωνο R-S δηλαδή και η διπλή κορυφή που είναι ενεργοποιημένοι, δυστυχώς για τους αισιόδοξους, αφού οι στόχοι τους είναι σε επίπεδα από 145 ως και λίγο πάνω από τις 120 μονάδες. Σε ότι αφορά τον πιθανό ανάστροφο ΩΚΩ που είναι σχηματισμός αναστροφής, για την ώρα αποτελεί απλώς σενάριο και μάλιστα όχι και το επικρατέστερο, ειδικά αν χαθούν και οι 176 - 177 μονάδες από τις οποίες διέρχεται η παράλληλη της γραμμής λαιμού που ξεκινά από τον υποτιθέμενο αριστερό ώμο. Στο επόμενο διάγραμμα βλέπουμε ότι αυτή η παράλληλη διέρχεται λίγο κάτω από το 61,8% fimbo διόρθωσης του τελευταίου ανοδικού. Λίγο πιο ψηλά στις 179,16 μονάδες αλλάζει και πάλι η τάση σε καθοδική και γι αυτό εκεί έχει οριστεί και το αρχικό στοπ του trade των fractals. Η πτωτική τάση που επικρατεί μετά την κορύφωση στις 207 μονάδες φαίνεται και από το ότι και οι δυο διασπάσεις των long set up bars που είχαμε ως τώρα (με μπλε βελάκια), που είναι θεωρητικά σήμα αγορών, δεν δικαιώθηκαν από τη συνέχεια της κίνησης. Για την ώρα πάντως είμαστε στο αρχικό σενάριο αφού ακόμα δεν φθάσαμε στο 50%.

FTSE (2)

Χωρίς τίτλο

Δεν αναφέρομαι πλέον στον ΕΚΜΟ 22 αφού ως τώρα είναι η πρώτη χρονιά από το 1999 που παρακολουθώ τη συσχέτισή του με τον δείκτη, που δεν δείχνουν να σημαίνουν τίποτα ιδιαίτερο οι διασπάσεις του.

Αν πάντως το τρέχον πτωτικό κύμα είναι ii δεδομένου ότι το προηγηθέν ανοδικό μοιάζει να αποτελείτο από 5 κύματα, τότε μπορεί να φθάσει έως και λίγο πριν το τελευταίο ιστορικό χαμηλό του δείκτη πιθανόν με κάποιο ABC στου οποίου το Α βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

Τέλος να δούμε και το 60λ όπου διακρίνεται ένας ΩΚΩ στον οποίο έχουμε αναφερθεί και στα πρωινά σχόλια κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, ο οποίος θα μπορούσε να έχει στόχο τις 178 μονάδες περίπου, όπου ακόμα δεν χαλάει το σενάριο του ανάστροφου ΩΚΩ.

FTSE 60λ

Χωρίς τίτλο

Με δεδομένο ότι ο τραπεζικός δείκτης έκανε ήδη νέα χαμηλά η δε ΕΤΕ έπιασε, όπως και οι ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ τους πτωτικούς τους στόχους, νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δικαιωθεί η απόκλιση του RSI που βλέπουμε στο 60λ διάγραμμα με μια αντίδραση που πιθανόν να είναι το Β του ii, κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας.

Σε γενικές γραμμές πάντως μου φαίνεται ότι αν συνεχιστεί η μείωση του όγκου συναλλαγών είναι πιθανότερη η κίνηση προς νέα χαμηλά με τις χλωμές ανοδικές διορθώσεις της  παρά η διάσπαση της γραμμής λαιμού του ανάστροφου ΩΚΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SPX

DAX

vitalfinance
MetricTrade

One thought to “ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, σε σχηματισμό αναστροφής ή προς νέα χαμηλά;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.