ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, πτωτικές σκέψεις

FTSE ημερήσιο

Χωρίς τίτλο

Κλείσιμο σήμερα οριακά πάνω από το ΕΚΜΟ 22, αλλά κάτω από τον ΕΚΜΟ 3Χ που είναι το exit long σε ημερήσιο. Τα 60λ και 120λ όπως είδαμε στα πρωινά σχόλια γύρισαν short και μοιάζει να έχει τελειώσει κάτι πεντακυματικό στο χθεσινό υψηλό, οπότε πάμε για διόρθωση. Στο χαμηλό της ημέρας άγγιξε πάλι τους γραμμούς λαιμούς του ΩΚΩ και της διπλής κορυφής (S και S1) πριν αντιδράσει.

Το καλό της υπόθεσης είναι η πρώτη long set up bar σήμερα και από ότι φαίνεται μάλλον θα ακολουθήσουν κι άλλες. Το επίσης καλό είναι ότι προβάλλει η πιθανότητα σχηματισμού ενός ανάστροφου ΩΚΩ σαν αυτόν που σημείωσα στο διάγραμμα. Ο υπό κατασκευή ώμος του μπήκε σε επίπεδα διόρθωσης όλου του ανοδικού μεταξύ 38 και 50% fibo αλλά αυτό είναι απλά σενάριο αφού η διόρθωση μπορεί να φθάσει και πολύ χαμηλότερα.

Τα νέα από το μέτωπο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει για το βάθος της διόρθωσης, ακόμα και για το αν αυτή είναι διόρθωση ή ένα ακόμα πτωτικό κύμα.

Τα ξένα χρηματιστήρια που βρίσκονται σε διόρθωση αναμένω επίσης να ευνοήσουν πτωτική συνέχεια και στο ΧΑΑ.

FTSE 120λ

Χωρίς τίτλο

Στο 120λ βλέπουμε το σημερινό short από το πρώτο κερί της ημέρας. Το σύστημα πάντως συμπλήρωσε 4 διαδοχικά ζημιογόνα trades και φαίνεται ότι δεν είναι φέτος η χρονιά του. Βλέπουμε ακόμα ότι η πτώση σταμάτησε σήμερα στην παράλληλη της Ζ συμπτωματικά(;). Ίσως ολοκλήρωσε εκεί το πρώτο τμήμα της πτώσης αν μιλάμε για διόρθωση και abc αλλιώς είναι πιθανό να δούμε άμεσα μια συνέχεια, μετά ίσως από ένα τεσσαράκι. Τα υποκύματα αυτά φαίνονται καλύτερα στο 60λ που ακολουθεί.

FTSE 60λ

Χωρίς τίτλο

Εδώ βλέπουμε ακόμα ότι ο πρόσφατος σχηματισμός διπλής κορυφής έπιασε το στόχο του και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που με κάνει να λέω ότι το πρώτο σκέλος της πτώσης μπορεί να ολοκληρώθηκε. Οπότε πάμε για κάποιο 4 ή a του Β.

ΔΤΡ -ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΩΚΩ

Χωρίς τίτλο

Μια ακόμη ματιά στον τραπεζικό δείκτη που τρώει το ξύλο δυο μέρες τώρα μια και τα νέα από το γνωστό μέτωπο δεν φαίνεται να αρέσουν στην αγορά. Θεώρησα αναγκαίο να ανασχεδιάσω τη γραμμή λαιμού του ανάστροφου ΩΚΩ που φαίνεται ότι πάει προς ένα πιο συμμετρικό δεξιό ώμο από ότι είχε σχεδιαστεί αρχικά. Και εδώ είχαμε την πρώτη long set up bar σήμερα. Πιθανότερο μου φαίνεται να δούμε κι άλλες. Στο τέλος 150% κέρδη είχε η ΑΛΦΑ από τα χαμηλά της  και σε τέτοιο κλίμα λογικό ήταν να μπουν κάποια κέρδη στο παντελόνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ

ΒΙΟ

ΑΛΦΑ

25ρης από τον Νίκο (Τ)

ΔΕΗ από Αναστάσιος

ΜΠΕΛΑ

 ETE by the smart goldfish

ΕΤΕ ενεργοποίηση διπλής κορυφής

ΟΠΑΠ by tasos

ΠΕΙΡ

ΜΥΤΙΛ

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.