ΓΕΚΤΕΡΝΑ – ΔΕΗ – JUMBO – ALPHA BANK, ανασκόπηση εβδομάδας

ΓΕΚΤΕΡΝΑ εβδομαδιαίο

GEK WEEKLY

Μάχη να κρατηθεί το 78% fibo όλου του ανοδικού από το 2012 που δείχνει να κερδίζεται, αφήνοντας και μια υποψία σχηματισμού αναστροφής με τον διπλό πυθμένα στις δυο απόπειρες να διασπάσει και το 78%. Όπως πολλές μετοχές άλλαξε κατηγορία μετά την παράδοση άνευ όρων του Σαμαρά τον περασμένο Δεκέμβρη παλεύοντας ανάμεσα στο 78,6% και στο 61,8%. Προοπτικές αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης είναι με τη σειρά η διάσπαση της R1 με τη λογική διάσπασης του τριγώνου Κ-R1, η διάσπαση του ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων που σήμερα είναι στο 1,71 και η υπέρβαση του 1,82 που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή της εβδομαδιαίας τάσης βάσει fractals. Ο διπλός πυθμένας ενεργοποιείται πάνω από το 1,95.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ ημερήσιο

γεκ ημερ

Στο ημερήσιο βλέπουμε και τις υπόλοιπες πιο κοντινές γραμμές τάσης. Για την ώρα η ανοδική προσπάθεια κόλλησε μόλις άγγιξε την Μ1 που είναι και η πρώτη από τις γραμμές τάσης που πρέπει να διασπάσει για να πούμε ότι κάτι αλλάζει. Η ημερήσια τάση αλλάζει με τα ως τώρα δεδομένα πάνω από τα 1,70 ευρώ, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει αν τη Δευτέρα δεν έχουμε υπέρβαση του υψηλού της Πέμπτης 3/8 που έτσι θα γίνει το επίπεδο πάνω από το οποίο θα μιλάμε για αυτή την αλλαγή. Για την R1 που ξεκινά από τα υψηλά του Δεκεμβρίου θα μιλήσουμε εφ'όσον διασπαστούν οι τρεις πρώτες γραμμές τάσης Μ1, Μ, και R. Για την ώρα μπορεί οι πτωτικοί στόχοι να εκπληρώθηκαν στο χαμηλό της 24/8, αλλά η τάση παραμένει καθοδική.

ΔΕΗ εβδομαδιαίο (SEMILOG)

Χωρίς τίτλο

Από το ημιλογαριθμικό διάγραμμα κρατώ την όποια υπόσχεση αφήνει η διάσπαση του κίτρινου τριγώνου ενώ ζητούμενο είναι η διάσπαση και της σφήνας R-S.

Δείτε τώρα τη διαφορά με το γραμμικό εβδομαδιαίο που ακολουθεί. Εδώ η σφήνα R-S δείχνει ότι έχει διασπαστεί προσθέτοντας ένα ακόμα θετικό στοιχείο. Το ημιλογαριθμικό διάγραμμα θεωρείται πιο έγκυρο τεχνικά, αλλά ο καλός φίλος ο Αλέξανδρος, τη γνώμη του οποίου σέβομαι στην Τ.Α, λέει ότι αν ψάχνεις για διάσπαση, πιστεύεις όποιο από τα δυο διαγράμματα σου τη δείξει πρώτο. Τίποτα βέβαια δεν έχει επαλήθευση 100% στην Τ.Α οπότε είδομεν...

ΔΕΗ εβδομαδιαίο (γραμμικό)

 Χωρίς τίτλο

ΔΕΗ ημερήσιο

ΔΕΗ

Από το ημερήσιο διάγραμμα κρατώ το πρώτο θετικό στοιχείο μετά από πολύ καιρό που είναι η αλλαγή της τάσης σε ανοδική. Δεδομένου ότι το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια δείχνει πάλι να χαλάει, είμαι σε αναμονή κάποιας ή κάποιων long set up bars κατά την πιθανή διαδικασία επιβεβαίωσης της διάσπασης των F ή S1 (το 4,25 του οποίου η ανοδική διάσπαση πυροδότησε το τελευταίο μίνι ανοδικό της μετοχής). Γενικώς όσο κρατάει η Κ, πολλώ δε μάλλον το 4,25 προτιμώ να σκέφτομαι το θετικό σενάριο.

ΜΠΕΛΑ ημερήσιο

mpela

Επτά συνεδριάσεις μετά την αλλαγή τάσης σε ανοδική, ήρθε και η πρώτη long set up bar. Αν το κλίμα έξω παραμείνει αρνητικό θεωρώ πιθανό να δούμε και άλλο ή άλλα παρόμοια κεριά την ερχόμενη εβδομάδα. Καλό θα ήταν να κρατήσει η Κ όπως επίσης (κυρίως) να μην διασπαστεί το 6,69 αφού διαφορετικά η τάση γίνεται και πάλι καθοδική.

ΑΛΦΑ ημερήσιο

αλφα ημερ

Η σφηνούλα που λέγαμε (αν είναι αυτό σφηνούλα γιατί έχω ισχυρές ενστάσεις) διασπάσθηκε κι ο στόχος θα μπορούσε να είναι το κλείσιμο του κοντινού πτωτικού gap. Ποτέ δεν ξέρεις...

Τα υπόλοιπα επί του διαγράμματος.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *