AEGEAN AIRLINES – COCA COLA 3E – ΕΛΛ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – ΕΥΔΑΠ – ΕΛΛ. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ – MOTOR OIL – ΤΕΝΕΡΓΑ – ΤΙΤΑΝ – FRIGOGLASS, σε ανοδική τάση μεν αλλά…-

Μετά την πτώση που ακολούθησε το άνοιγμα του ΧΑΑ στις 3/8 υπήρξαν κάποια χαρτιά που κατάφεραν να γυρίσουν σε ανοδική τάση, είτε ξεπερνώντας τις τιμές προ capital controls και δημοψηφίσματος - οπερέτα, είτε προλαβαίνοντας τις 3 εβδομάδες που μεσολάβησαν να φτιάξουν δύο υψηλά fractals και να τα ξεπεράσουν κάποια στιγμή. Για να τα δούμε λοιπόν που βρίσκονται στην αφετηρία της εβδομάδας που έρχεται.

ΑΡΑΙΓ ημερήσιο 21/8/15

Χωρίς τίτλο

Εύκολα πέρασε πάνω από το επίπεδο της 26/6. Από την τρίτη μέρα (5/8) γύρισε την τάση σε ανοδική κι έδωσε το κατάλληλο long set up (14/8) και το σήμα εισόδου σε θέση long 2 εβδομάδες αργότερα (17/8). Ακολούθησε λογική υποχώρηση, λαμβανομένης υπόψη της επιδείνωσης του κλίματος στην αγορά. Το χαμηλότερο των δυο τελευταίων low fractals ήταν πού μακριά, στα 5 ευρώ (χαμηλό της 3/8), οπότε το αρχικό stop loss ήταν στο χαμηλό της long set up bar της 14/8 στα 6,65 ευρώ. Το στοπ αυτό χτυπήθηκε την Παρασκευή οπότε είμαστε χωρίς θέση και αναμένουμε νέα διάσπαση του υψηλού κάποιας νεώτερης long set up bar από αυτές που θα δημιουργηθούν όσο το κλίμα παραμένει ζοφερό.

ΕΕΕ ημερήσιο 21/8/15

Χωρίς τίτλο

Δεν δυσκολεύθηκε περισσότερο από 5 συνεδριάσεις να γυρίσει την τάση σε ανοδική, αλλά έκτοτε έχει δώσει 5 long set up bars τις τελευταίες δυο εβδομάδες χωρίς να έχει δώσει υπέρβαση του υψηλού κάποιας από αυτές. Συνεπώς και εδώ είμαστε εκτός και αναμένουμε κάποια υπέρβαση όπως στην ΑΡΑΙΓ.

ΕΛΠΕ ημερήσιο 21/8/15

Χωρίς τίτλο

Καθαρό γύρισμα της τάσης την 19/8 χωρίς πάντως να ξεπεράσει το επίπεδο τιμών προ c.c. Ακολούθησαν δυο long set up bars οπότε και εδώ ισχύει ότι και στις δυο προηγούμενες μετοχές.

ΕΥΔΑΠ ημερήσιο 21/8/15

Χωρίς τίτλο

Κι εδώ ισχύει ότι και στη ΑΡΑΙΓ αφού το long που είχε παρουσιαστεί δεν ευδοκίμησε όπως αναμενόταν. Εν αναμονή λοιπόν και εδώ λαμβάνοντας υπόψη ότι όσες φορές βρέθηκε στην περιοχή λίγο πάνω από τα 4 ευρώ έδωσε καλά μεροκάματα αφού έχει σχηματίσει ένα ευρύ κανάλι μεταξύ των 4 και των 6 ευρώ.

ΕΧΑΕ ημερήσιο 21/8/15

Χωρίς τίτλο

Το υψηλό της 26/6 ξεπεράστηκε κατά πολύ. Όπως έχει αναφερθεί στα καθημερινά σχεδόν σχόλια και διαγράμματα για τη μετοχή, έχει δώσει ήδη 4 long set up bars και δεδομένου του κλίματος στην αγορά μάλλον θα δώσει και άλλες. Όσο πλησιέστερα στα πρόσφατα χαμηλά έρθει η υπέρβαση τόσο το καλύτερο.

ΜΟΗ ημερήσιο 21/8/15

Χωρίς τίτλο

Η μετοχή με την μακράν καλύτερη συμπεριφορά την κρίσιμη περίοδο. Της έφθασαν δυο συνεδριάσεις για να περάσει το επίπεδο της 26/6 και να γυρίσει την τάση. Δεν γύρισε καθόλου πίσω να δώσει long set up bar και έφθασε στην περιοχή των 9 ευρώ χωρίς ανάσα αλλά και χωρίς όγκους. Ο RSI όπως βλέπουμε έχει σοβαρές αποκλίσεις εδώ και καιρό αρνούμενος να ακολουθήσει τις τιμές σε νέα υψηλά, οπότε ήρθαν και δυο long set up bars. Λόγω κλίματος δεν μου φαίνεται καλή ιδέα να υπακούσω σε τυχόν σήμα εισόδου εκτός αν δοθεί αρκετά χαμηλότερα, όσο γίνεται πιο κοντά στην περιοχή των 6,5-7 ευρώ.

ΤΕΝΕΡΓ ημερήσιο 21/8/15

Χωρίς τίτλο

Συσσωρεύει πάνω από τον απλό 200ρη κμο, σε επίπεδα περίπου 10% χαμηλότερα από αυτά της 26/6 έχοντας καταφέρει να φτιάξει κιόλας 3 υψηλά fractals σε όλο και υψηλότερα επίπεδα. Έδωσε και αυτή δυο long set up bars λυγίζοντας ΑΠΡΟΘΥΜΑ στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις, όπως φαίνεται από hammers και δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι από τις πρώτες που θα δώσει "τυπικά" το long όταν επιτρέψει το κλίμα στην αγορά. Κάθε προσέγγιση της κόκκινης ανερχόμενης γραμμής τάσης που ενώνει τα χαμηλά των κεριών πρέπει να θεωρείται ευκαιρία εφ' όσον βέβαια δεν διασπασθεί το χαμηλό της 3/8 όπου αλλάζει και η τάση σε καθοδική. Και αυτή έχει απανηλειμένες αναφορές στις τελευταίες αναρτήσεις και σχόλια.

ΤΙΤΚ ημερήσιο 21/8/15

Χωρίς τίτλο

Γύρισε σε ανοδική τάση την τελευταία εβδομάδα, αλλά όπως βλέπετε αυτά δεν τον πιάνουν και τόσο αφού δύσκολα ξεχωρίζει κανείς τι αλλάζει μεταξύ των κόκκινων και των πράσινων περιόδων (στο ribbon χαμηλά). Ας προσθέσω ότι έχει δώσει δυο long set up bars στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις αλλά για μένα αυτό που έχει σημασία είναι οι γραμμές τάσης S και F αφού έχω την αίσθηση ότι θα συνεχίσουν καθορίζουν τα όρια κίνησης των τιμών, έστω κι αν διασπαστούν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ.

Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα που ακολουθεί βλέπουμε ότι την 3/8 δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά η περιοχή των 15,5 ευρώ δηλαδή το επίπεδο 61,8% διόρθωσης όλου του ανοδικού από το 2012.

Η εικόνα γενικότερα του χαρτιού, ειδικά κατά την περίοδο της protiforaristera δείχνει σαν να είναι σε ... άλλο χρηματιστήριο.

ΤΙΤΚ εβδομαδιαίο (semilog)

Χωρίς τίτλο

Τέλος αυτής της ενότητας με μια μετοχή που σπάνια της αφιερώνουμε σχόλια αλλά δεν παύει να θεωρείται "σοβαρό" χαρτί, την frigoglass. Και αυτή κορύφωσε μόλις ξεπέρασε το επίπεδο της 26/6 και άλλαξε την τάση σε ανοδική, δίνοντας δυο long set up bars στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις, επηρεασμένη προφανώς κι αυτή από το κλίμα. Και αυτή είχε από τις καλύτερες αντιδράσεις μετά το άνοιγμα της αγοράς οπότε ισχύει το όσο χαμηλότερα δώσει την υπέρβαση του υψηλού κάποιας lonf set up bar τόσο το καλύτερο.

ΦΡΙΓΟ ημερήσιο 21/8/15

Χωρίς τίτλο

Σε όλες αυτές τις μετοχές το σημείο που για την ώρα καθορίζει την αλλαγή τάσης σε καθοδική είναι το χαμηλό της 3/8. Αν το χάσουν επιβεβαιωμένα θα βρισκόμαστε πιθανότατα σε μια περίοδο για την οικονομία και την χώρα ακόμα χειρότερη από τη σημερινή και δυστυχώς υπάρχουν και απείρως χειρότερες καταστάσεις που ελπίζω να μην τις γνωρίσουμε. Δεδομένου ότι έχουμε ακόμα πολύ χρόνο πολιτικής αβεβαιότητας, δεν αποκλείεται να δούμε κάποια low fractals στην περιοχή τιμών μεταξύ των σημερινών και του χαμηλού της 3/8 οπότε η νέα αλλαγή τάσης να έρθει σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά της πρώτης μέρας επανέναρξης της λειτουργίας της αγοράς.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.