ΟΛΑ ΜΗΔΕΝ;

Αντιγράφω αυτούσιο το σχόλιο του φίλου Alexandratos ΕRT 1st left προκειμένου να ανανεωθεί με νέα ανάρτηση μια και τα σχόλια μαζεύονται πολλά αν κάνω μια στις τόσες...

Προσωπικά, οι γνώσεις μου στα οικονομικά είναι περιορισμένες, δυστυχώς προτιμάω την κοντόφθαλμη ίσως αλήθεια των αριθμών. Και το ατομικό μου συμφέρον είναι να μην γκρεμιστούν τα πάντα, είτε λέγεται ΧΑΑ, είτε καταθέσεις, είτε θέσεις εργασίας για να αποφύγω την μετανάστευση. Βέβαια άμα βάλουμε κάτω 11 εκατ ατομικά συμφέροντα, μάλλον κάτι σε άσχημη γκουέρνικα θα κάνουμε και όχι αποτελεσματική οικονομία, αλλά με εκνευρίζει που σαν λαός δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε κάτι 40 χρόνια λες και ποτέ δεν ξέραμε, το σύστημα δεν μας άφηνε, βρίσκαμε την εύκολη λύση και όλα όσα μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας. Αλλά ακόμα και τώρα ποιος είναι θετικός στο να στερηθεί κάτι για να φτιαχτεί κάτι καλύτερο ? Ελαχιστότατοι και αυτοί σίγουρα δεν ανήκουν σε προνομιούχες κοινωνικές ομάδες.


Δεν νομίζω ότι το νέο μνημόνιο είναι καλό, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ακόμα και αν σε επίπεδο θεωρίας έχει πολλά άσχημα και αμφιβόλου αποτελέσματος σημεία, ΕΜΕΙΣ σαν λαός δεν θα μπορέσουμε να το υποστηρίξουμε. Αλλά πραγματικά, δεν βλέπω άλλη λύση. Τουλάχιστον όχι ισοπεδωτική για όλους μας και αυτό δεν είναι δίκαιο για όσους δεν κρέμονται από κάπου ώστε να επιζήσουν όταν γείρει επικίνδυνα (κι άλλο) το πλοίο. Ο συνδικαλισμός είναι καλός όταν πρόκειται να προστατεύσει κάποιον από τον εργοδότη του, αλλά μαζί με προστάτης, μας βγήκε και νταβατζής για να @#$%$^ και τους άλλους στην υγειά του κορόιδου.
Αν δεν ανοίξουν νομοθεσίες, αν δεν προσκληθούν επενδύσεις, αν σταματήσουν κορμοράνοι και μικρά γατάκια να βάζουν εμπόδια σε σοβαρές επενδύσεις που θα ελέγχονται από εξίσου σοβαρό κράτος, δεν βλέπω με τίποτα να ξυπνάει από το λήθαργο η όποια οικονομία. Δεν πρόκειται φυσικά να αρχίσει να τρέχει, αλλά κοντεύει να ψοφήσει η δόλια. Ίσως η αριστερά να είναι ιδανικότερη αρκεί να έχεις χρήματα και χρόνο να την εφαρμόσεις.
Δηλώνω λοιπόν υπερβολικά μπερδεμένος, φοβισμένος για το πραγματικό ΟΛΑ ΜΗΔΕΝ (και όχι μόνο στις τραπ.μετοχές) σε όλη την κοινωνία μας και προτιμάω να δοκιμάσω ένα νέο πρόγραμμα παρά να βουλιάξω στη θάλασσα με αυτούς που έχουν δει βάρκα μόνο σε πίνακα. Αν υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να διαχειριστεί το black out -όχι μόνο από τα ωραία του βιβλία- θα ήμουν διατεθειμένος να το υποστώ. Τώρα απλά το φοβάμαι. Και όχι μόνο για μένα που υπάρχει σχέδιο εξόδου από την χώρα, αλλά ΚΑΙ για όλους τους άλλους που είναι πολύ πιο ασθενέστεροι από εμένα.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.