ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, πιθανή μια αντίδραση

FTSE ημερήσιο 19/6/15

25ΡΗς α

Έχω την αίσθηση ότι τα πράγματα δεν σηκώνουν και πολλή τεχνική ανάλυση. Απλά χρειάζονται μαντικές ικανότητες από τους πολλούς που δεν μπορούν να γνωρίζουν τι σκέφτεται η Ελληνική κυβέρνηση, τι ένδειξη δηλαδή θα γράψει στο φινάλε το κωλοτουμπόμετρο. Αν τη Δευτέρα ή την Πέμπτη έχουμε τελικά μια συμφωνία δεν τίθεται θέμα. Θα λέμε τι ωραία στήριξη βρήκε στην κάτω γραμμή τάσης του καθοδικού τριγώνου. Αν τελικά πάμε σε κάποιας μορφής ρήξη υπό την έννοια ότι δεν τα βρήκαν ούτε για μια παράταση ως το Φθινόπωρο μπαίνουμε στην τελική φάση για νέα χαμηλά οπότε η τεχνική ανάλυση πιθανότατα θα έχει και πάλι δίκιο αφού η διάσπαση του τριγώνου δικαιολογεί άνετα και νεότερα χαμηλά από τα χαμηλά του 2012.

Στο διάγραμμα που ακολουθεί ο δείκτης έπιασε το στόχο από τη διάσπαση της ντουντούκας, τον στόχο του short από τα fractals και το 1,618 του πρώτου πτωτικού κύματος.

Χωρίς τίτλο

Στο 120λ διάγραμμα με τους ΕΚΜΟ 8Υ/Χ δόθηκε η διάσπαση με κλείσιμο στις 16:30 της Παρασκευής. Γεγονός είναι πάντως ότι το σύστημα αυτό δεν "κουμπώνει" καλά φέτος με τον δείκτη και μια πρόχειρη ανασκόπηση έδειξε ότι έχει πολύ περισσότερα "σήματα", σχεδόν κατά 50%, από την αντίστοιχη περυσινή κερδοφόρο περίοδο,  με αποτέλεσμα να γράφει φέτος ζημιές 180 ευρώ ανά ΣΜΕ έναντι κέρδους 758 ευρώ ανά ΣΜΕ πέρυσι την ίδια ημέρα.

FTSE 120λ

120λ

Στο 60λ που ακολουθεί βλέπουμε ότι το σήμα ήρθε από το προτελευταίο κερί της Πέμπτης. Εδώ το σύστημα (με τους ΕΚΜΟ 13Υ/Χ) πάει καλύτερα από αυτό του 120λ αφού έχει οριακά κέρδη ως τώρα.

FTSE 60λ

60λ

Με άλλα λόγια έχουμε τις πρώτες ενδείξεις ότι η κίνηση που ακολουθεί μπορεί να είναι ανοδική ως διόρθωση της πρόσφατης πτώσης ή κάτι πολύ περισσότερο κι αυτό εξαρτάται από την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον είχαμε πολύ παράξενη συμπεριφορά στις τιμές που γίνονταν οι συναλλαγές στα ΣΜΕ των τραπεζικών μετοχών όπου είχαμε τεράστιο premium ακόμα και μετά την βουτιά των τελευταίων λεπτών και των δημοπρασιών στην ΑΛΦΑ κυρίως αλλά και στην ΕΤΕ. Σαν να εκτιμούν όσοι συναλλάσσονται στα ΣΜΕ ότι οι τιμές των τραπεζών θα ανέβουν περίπου 10% κατά μέσο όρο. Στο πινακάκι που ακολουθεί κάνουμε τη σύγκριση ανάμεσα στο κλείσιμο της spot και της τιμής των τελευταίων πράξεων τόσο στα ΣΜΕ των μετοχών  αυτών όσο και του δείκτη.

συγκριση

Οι τιμές που αναγράφονται στην πρώτη στήλη των ΣΜΕ είναι ο μέσος όρος όλων των πράξεων από τις 16:50 ως τις 17:00 στα ΣΜΕ αυτά, με βάση τις οποίες γίνεται η ημερήσια εκκαθάριση (settlement) των ΣΜΕ που έχουν στα χέρια τους οι κατέχοντες.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.