ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, όταν τα διαγράμματα αποκαλύπτουν “μυστικά”.

Να δούμε αρχικά τι έγραψε ο nicolas2300 για τις ανακοινώσεις που βγήκαν:

... από πέρυσι λέγαμε το 2015 θα είναι η χρονιά της. Δεν ήταν δύσκολη η πρόβλεψη... Από το τέλος του 2013 είχε φανεί το τσεκούρι στις ΑΠΕ, το δε 2014 είχαμε το περίφημο new deal του Σαμαρά και τα άνευ προηγουμένου χαμηλά ανεμολόγια. Έχουμε λοιπόν πωλήσεις στο +29% , ebitda +55% και κέρδη στα 12 εκ. από 3.5 εκ. στο +230%, συμπεριλαμβανομένου και ενός κέρδους από fx της τάξης των 3.5 εκ €. Τα συνολικά δάνεια στα 265 εκ. από 255 πέρυσι σε 1q14....το χ/φ των έργων της ειναι 60% σε Ελλάδα και 40% στο εξωτερικό. Κατά παράδοση το β΄ και γ΄ τρίμηνο είναι το καλύτερο στα φ/β και το γ΄ στα αιολικά. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Αντίστοιχα νούμερα και για την ΑΝΕΜΟΣ (αύξηση τζίρου, ebitda και κερδών) αλλά σε αναλογικά μικρότερα μεγέθη η χρονιά της.
Το διάγραμμα λέει ότι ο nicolas2300 έχει πιθανότατα δίκιο...

ΤΕΝΕΡΓ ημερήσιο 29/5/15

Χωρίς τίτλο

Τα διαγράμματα μας είχαν "προλάβει" τα μαντάτα, αρχής γενομένης από εδώ. Τα επόμενα βήματα περιγράφηκαν εδώ κι εδώ. Χρήσιμο να ξαναρίξουμε μια ματιά για να δούμε πως μιλάνε καμιά φορά κάποια διαγράμματα.

Η εμφαντική διάσπαση της γραμμής λαιμού και του ανάστροφου ΩΚΩ, ανοίγει την όρεξη για ...όνειρα και δεν συζητάμε για το σήμα των fractals του οποίου ο στόχος αποδείχθηκε πολύ μετριοπαθής. Ένα καθαρό 20%+ σε μια εβδομάδα δεν είναι κι άσχημα θα μου πείτε. Άλλωστε η μισή θέση θα είχε ρευστοποιηθεί κι η άλλη μισή θα συνέχιζε να κερδίζει με το γνωστό 2 bar low, αν κι εδώ θα έπρεπε να γίνω λίγο πιο απαιτητικός λόγω των δυο σχηματισμών αντιστροφής που έχουν ενεργοποιηθεί.

Ο RSI πάντως άγγιξε την υπεραγορασμένη ζώνη οπότε δεν απέφυγα τον πειρασμό να καταγράψω στο διάγραμμα την προηγούμενη φορά που ή τιμή του έφθασε εκεί.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.