ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μπορούν και καλύτερα.

Η ματιά του φίλου μας nicolas2300 στις ανακοινώσεις της εταιρείας

ebitda στα 155 εκ. και κέρδη στα 18 εκ. από 25 εκ και ζημίες 38 εκ στο 1q14 αντίστοιχα Τα "καθαρά " αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα (205 ebitda και 55 κέρδη) μιας και η εταιρία είχε μια ζημιά από αποθέματα γύρω στα 50 εκ € Και εδώ σαν τη ΜΟΗ τα υψηλά περιθώρια διύλισης και η χαμηλή τιμή του βαρελιού (και κατ επέκταση του πετρελαίου θέρμανσης) έστειλαν ψηλά τα ebitda και την κερδοφορία μιας και η παραγωγή ηλεκ. ενέργειας είχε 1 εκ ζημιογόνα ebitda και η συμμετοχή στη ΔΕΠΑ είχε μειωμένα (κερδοφόρα ) ebitda κατά 20% στα 45 εκ. Το μόνο αρνητικό είναι ότι ο δανεισμός ξαναπήγε στα 2,1 δις κυρίως λόγω εποχικότητας και πρέπει να πέσει στο επόμενο τρίμηνο. Και εδώ το γ΄ (και καλό ) τρίμηνο θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία. Σε περίπτωση σύντομης επίτευξης η μετοχή έχει αρκετό upside.

Ας δούμε και τα διαγράμματα...

ΕΛΠΕ εβδομαδιαίο

Χωρίς τίτλο

Η διάσπαση του 4,66 είναι γεγονός, πράγμα που ζητούσε και στην δική του προσέγγιση ο φίλος Αναστάσιος.  Η εβδομαδιαία τάση των fractals γύρισε κι αυτή ανοδική.

Επόμενος στόχος η περιοχή του 5,10 όπου και η κόκκινη οριζόντια γραμμή αντίστασης. Αν αυτή ξεπεραστεί πάμε για τους στόχους που αναφέρει ο φίλος ο Αναστάσιος. Δική μου εκτίμηση είναι η περιοχή του 5,90.

Η τάση στο ημερήσιο είναι ισχυρή και η πρώτη στήριξη είναι στην S και το gap στο 4,42. Η τάση των fractals εδώ χρειάζεται κίνηση κάτω από το 4,20 για να γίνει καθοδική με τα ως τώρα δεδομένα.

ΕΛΠΕ ημερήσιο 29/5/15

Χωρίς τίτλο

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.