ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, επιδείνωση της τεχνικής εικόνας

Ο πολύτιμος φίλος nicolas2300 λέει για τις ανακοινώσεις της τράπεζας:

Τελικές ζημίες 160 εκ. έναντι 55 εκ  που περίμενε περίπου η αγορά (μαλλον το 160 εκ. κάποιοι το ήξεραν γι αυτό δεν τράβαγε με τίποτα). Οι λόγοι, οι υψηλότερες προβλέψεις και φορολογικές επιβαρύνσεις. Τα οργανικά ήταν όπως τα περίμενε η αγορά, με την Τουρκία και πάλι δυνατή. Εξάρτηση από ela στα 14 δις και η διοίκηση υπολογίζει κοντά στα 2 δις εκροές για το διάστημα Απρίλης-Μάης του 2015. Τα νέα npl's στα 480 εκ. Το tbv διαμορφώνεται στο 1,7 € περίπου , που σημαίνει ότι το χαρτί διαπραγματεύεται 0,7 φορές περίπου το tbv . Ο λόγος που η ΕΤΕ διαπραγματεύεται πιο πάνω από τις άλλες σε σχέση tbv είναι η Finans που είναι κερδοφόρος. Εδώ μάλλον θα έχουμε κερδοφόρο 2015 , αλλά σίγουρα όχι στα νούμερα που υπολόγιζε η αγορά (κοντά στα 500 εκ)....
Πρέπει να δούμε rebound απ' εδώ.

Για να δούμε τα διαγράμματα:

ΜΗΝ ΕΤΕ ΑΡΙΘΜ

ΜΗΝΑς ΛΟΓ ΕΤΕ

Είτε το λογαριθμικό, είτε το αριθμητικό κοιτώ η πρώτη σκέψη είναι "αργεί να ξημερώσει"...

ΕΤΕ εβδομαδιαίο

ΕΒΔ ΕΤΕ ΛΟΓ

Βλέπουμε την βασική γραμμή τάσης Τ αλλά και την R1. Κάτω από αυτές δεν μπορώ να σκεφτώ μεγάλες ανόδους. Όσο βέβαια κρατιέται πάνω από την S εξακολουθώ να ελπίζω, έχοντας όμως υπόψη ότι το ίδιο σκεφτόμουν πάνω από την S1. Με τα ως τώρα δεδομένα η εβδομαδιαία τάση γίνεται ανοδική με υπέρβαση του υψηλού του Φλεβάρη.

ΕΤΕ ημερήσια 29/5/15

ΗΜΕΡ ΕΤΕ ΛΟΓ ΣΚΕΤΟ

Έβαλα αυτό το διάγραμμα χωρίς τα fractals για να δούμε την εικόνα, τόσο ως προς τις R1 και Τ, όσο και ως προς το ανερχόμενο τρίγωνο Κ-Ζ που διασπάστηκε χθες με κλείσιμο. Η διάσπαση αυτή θα μπορούσε να δικαιολογήσει σκέψεις τουλάχιστον για ένα retest της  S.

Στο αριθμητικό διάγραμμα που ακολουθεί βλέπουμε ότι με την ενδοσυνεδριακή διάσπαση του 1,12 τυπικά άλλαξε χθες η τάση των fractals σε καθοδική. Θετικό ότι το κλείσιμο ήταν αρκετά υψηλότερα. Το σήμα long ισχύει ακόμα όσο δεν διασπάται το αρχικό στοπ εκτός κι αν έχουμε εμφάνιση κι ενεργοποίηση κάποιας short set up bar. Πρακτικά βέβαια αν δεν έχουμε δυσμενείς εξελίξεις στο πολιτικό μέτωπο, η εκτίμησή μου της τελευταίας ανάρτησης ισχύει στο ακέραιο.

Ας έχουμε κατά νου και την τελευταία εκτίμηση του Δημήτρη για την κίνηση της μετοχής. Άλλωστε ο σχηματισμός του ανάστροφου ΩΚΩ είναι πάντα εκεί και η γραμμή λαιμού είναι η πρώτη πρόκληση για το χαρτί αν θέλουμε να κοιτάμε υψηλότερα.

Αν πάλι όλα στραβώσουν και τσακιστούμε (κι άλλο) στα βράχια, δείτε ξανά την S1 στο εβδομαδιαίο για να έχετε στην άκρη του μυαλού την κουβέντα που μου είχε πει κάποιος "παλιός" στα κόλπα όταν τον ρώτησα (στραβάδι και απολύτως άσχετος ων) "μα που είναι ο πάτος;", εκείνη την εβδομάδα του Σεπτέμβρη του 1999, με τα διαδοχικά καθημερινά limit down, ότι δηλαδή "ο πάτος έχει κι άλλο πάτο".

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.