ΕΛΛΑΚΤΩΡ – ΕΧΑΕ – ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ, σε δυσκολίες…

Ο φίλος μας ο Αλέξανδρος έκανε μια πρόγνωση απόψε. Δείτε τα σχόλια εδώ, εδώ και εδώ. Είπα λοιπόν να ρίξω και μια ματιά με τους δικούς μου παραμορφωτικούς φακούς. Ας τα δούμε ένα ένα:

ΕΛΛΑΚΤΩΡ ημερήσιο 13/5/15

Χωρίς τίτλο

Τα fractals έδωσαν το long 4 μέρες πριν, με την διάσπαση του υψηλού της long set up bar της 6/5  αλλά δεν ανακοινώθηκε trade αφού δεν υπήρχε βολικό stop loss. Αν η διάσπαση αυτή γινόταν αργότερα, μετά δηλαδή την δημιουργία της διπλής κορυφής (στα δυο τελευταία high fractals) θα μπορούσε να ξεκινήσει το trade με αρχικό στοπ ένα κλικ κάτω από το 1,78, το χαμηλό της long set up bar που εν προκειμένω είναι η γραμμή λαιμού του σχηματισμού. Αν έχουμε διάσπασή του η μετοχή θα μπορούσε να βουτήξει ως το 1,52 χωρίς να αλλάξει καν η τάση σε καθοδική με την ως τώρα εικόνα των low fractals. Χθες και προχθές πάντως είχαμε άλλες δυο long set up bars  και καθόλου δεν αποκλείεται αν έχει δίκιο ο Αλέξης να δούμε κι άλλες. Οπότε αφού το trade δεν εκτελέστηκε μπορεί να δοθούν ευκαιρίες χαμηλότερα, αν βέβαια δεν αλλάξει η τάση σε καθοδική εν τω μεταξύ.

ΕΧΑΕ ημερήσιο 13/5/15

Χωρίς τίτλο

Ίδια περίπου εικόνα με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Το long των fractals του οποίου τα δεδομένα βλέπουμε στο διάγραμμα οδήγησε απλώς σε σε δεύτερη κορυφή, ~3% πάνω από την προηγούμενη, όπου "συγκρούστηκε" με τον απλό 200ρη κμο και υποχώρησε χαμηλότερα. Και εδώ το χαμηλό της long set up bar η διάσπαση του υψηλού της οποίας έδωσε το σήμα, είναι γραμμή λαιμού του σχηματισμού διπλής κορυφής κι αν διασπαστεί μάλλον θα δικαιωθεί ο Αλέξανδρος. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι σωστό να μετρήσω και τις συνέπειες της αποκοπής που ανέφερε ο φίλος Nicolas2300, αλλά ο στόχος του σχηματισμού είναι στο 4,66.

ΤΕΝΕΡΓ ημερήσιο 13/5/15

Χωρίς τίτλο

Μάχη με τον απλό 200ρη και την R1, για την οποία μπορείτε να έχετε καλύτερη εικόνα αν δείτε την προηγούμενη ανάρτηση για το χαρτί. Η τάση λοιπόν άργησε να γυρίσει ανοδική όπως αναφέρθηκε τότε και η long set up bar της δευτέρας 11/5 δεν διασπάσθηκε ανοδικά, οπότε δεν έχουμε τυπικά σήμα εισόδου. Η τιμή έκλεισε σήμερα 57% ψηλότερα από το χαμηλό του Γενάρη κι ίσως είναι λογικό να αναμένεται μια διόρθωση. Από το υψηλό του Φλεβάρη άλλωστε θα μπορούσα να δω την πιθανότητα να σχηματίζεται και ένας σχηματισμός κούπα με χερούλι. Η κούπα έχει ήδη φτιαχτεί μια χαρά κι απομένει το χερούλι το οποίο θα μπορούσε να φθάσει στο 2,50 όπου είναι το 50% του ύψους από τον πυθμένα της κούπας (2,06) ώς το χείλος της (2,94). Με την ως τώρα εικόνα τα fractals δεν δικαιολογούν short αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως κάτι.

Τέλος για την ΔΕΗ, αναφερθήκαμε χθες. Η αδυναμία επισημάνθηκε και σήμερα βούτηξε ακυρώνοντας το σήμα της και διασπώντας οριακά τη γραμμή λαιμού του σχηματισμού διπλής κορυφής που έχει στόχο το 4,40. Η υποβάθμιση του χαρτιού στους δείκτες που αναφέρθηκε στα σχόλια της χθεσινής ανάρτησης είναι ενδεχόμενο να δικαιώσουν ένα ακόμα σχηματισμό αυτού του είδους.

ΔΕΗ ημερήσιο 13/5/15

Χωρίς τίτλο

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.