ΤΡΑΠΕΖΕΣ – πρώτη φορά αριστερά

ΔΤΡ - ο χάρτης της (όχι και τόσο) δημιουργικής ασάφειας

Χωρίς τίτλο

Η πορεία προς το μηδέν συνεχίζεται και για πολλούς οι όποιες αντιδράσεις είναι απλώς ευκαιρία απεγκλωβισμού σε λιγότερο τραγικά επίπεδα. Για λιγότερους, προικισμένους traders - τολμηρούς ή/και πολύ τυχερούς, είναι ευκαιρία για ηγεμονικά μεροκάματα και για ακόμα λιγότερους ευκαιρία για σορτάρισμα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα γίνεται μια προσπάθεια να οριοθετηθούν οι εξελίξεις με βάση τις διαπραγματεύσεις από την εξέλιξη των οποίων έτσι κι αλλιώς εξαρτώνται όλα. Προς το παρόν πάντως όπως βλέπουμε στο επόμενο διάγραμμα έχουμε τα πρώτα θετικά σημεία ότι κάτι πάει να αλλάξει. Οι τιμές επανήλθαν πάνω από τη γραμμή λαιμού του ΩΚΩ που είχε στόχο τις 411 μονάδες (έφθασαν στο 421, μόλις 2,5% μακριά δηλαδή έτσι κι αλλιώς) απενεργοποιώντας τον. Ήταν και η απόκλιση στον RSI που επέμενε...

Είδαμε την κορύφωση του δράματος; Αν οι τιμές γυρίσουν και συνεχίσουν χαμηλότερα, προφανώς όχι. Προς τα πάνω το επόμενο θετικό σημάδι θα ήταν η υπέρβαση των 647 μονάδων και της πράσινης κατερχόμενης γραμμής τάσης. Η τάση των fractals γίνεται ανοδική ήδη στο 592,41. Δεδομένων των μεγάλων βραχυπρόθεσμων κερδών πάντως δεν θα απέκλεια από τα παρόντα επίπεδα ή λίγο υψηλότερα μια μικρή διόρθωση προκειμένου να σχηματιστεί και το χερούλι μια κούπας με γραμμή λαιμού λίγο πιο πάνω από αυτή του ΩΚΩ.

ΔΤΡ 24/4/4/15

Χωρίς τίτλο

Και μια γρήγορη ματιά στα διαγράμματα των συστημικών...

ΠΕΙΡ

Χωρίς τίτλο

Μετά την διάσπαση της R σειρά παίρνει η R1, το 0,371 όπου αλλάζει η τάση των fractals και τολμώ να πω και την επόμενη "εκκρεμότητα" στο 0,406 αφού η προηγούμενη στο 0,311 τακτοποιήθηκε τόσο γρήγορα. Και εδώ λόγω των γρήγορων κερδών για τους τολμηρούς και τους ενημερωμένους βλέπω από λίγο υψηλότερα πιθανό το σχηματισμό cup & handle.

ΑΛΦΑ

Χωρίς τίτλο

Η τιμή στόχος της σφήνας έτυχε να είναι και το σημείο εκκίνησης μια αντίδρασης που έφθασε το 35%. Και εδώ λοιπόν θεωρώ πιθανό τον σχηματισμό και του χερουλιού από τα παρόντα επίπεδα. Οι προηγούμενες κορυφές είναι ακόμα μακριά και αν στα πλαίσια του σχηματισμού cup & handle του σεναρίου δεν κάνει δυο high fractals σε αυτά τα επίπεδα, η τάση αργεί να γίνει ανοδική.

ΕΥΡΩΒ

Χωρίς τίτλο

Εδώ είχαμε διπλό πάτο στο 0,80 του οποίου ο στόχος ξεπεράστηκε κατά πολύ κι αντίδραση πέρασε το 50%. Η τάση έχει γυρίσει από την Παρασκευή ανοδική στα fractals οπότε στο πλαίσιο του ευρύτερου σεναρίου που ανέφερα παραπάνω βλέπω σαν πιθανή μια διόρθωση ώστε να έχουμε και την απαραίτητη long set up bar που πρέπει να κάνει χαμηλότερα από τα (εκάστοτε) δυο τελευταία χαμηλότερα χαμηλά, χωρίς βέβαια να διασπαστεί το 0,80. Εκκρεμότητα εδώ έχουμε στο 0,150 από όπου υποτίθεται οφείλουν να ξαναπεράσουν οι τιμές.

ΕΤΕ

Χωρίς τίτλο

Θετική η επάνοδος εντός του τριγώνου Κ-Ζ μετά από πιθανότατα ψευδή διάσπαση της Κ και ο στόχος  των 0,37 ευρώ σε περίπτωση διάσπασης του τριγώνου,  ισχύει και στην περίπτωση διάσπασης της Ζ. Εδώ η τάση των fractals αλλάζει στο 1,19 που είναι ο κοντινός στόχος με πρώτη αντίσταση το πτωτικό gap που άντεξε τόσες μέρες στο 1,22, όπου και θα κλείσει με ζημιά το short από τις 18/3 (στο paper trading βεβαίως).

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.