ΓΕΚΤΕΡΝΑ, τέλος της πτώσης ή διόρθωση;

ΓΕΚΤΕΡΝΑ εβδομαδιαίο

Χωρίς τίτλο

Η μετοχή βρίσκεται μεταξύ του 62% και του 78% διόρθωσης του ανοδικού της,  έχοντας πιάσει όλους τους στόχους των πτωτικών σχηματισμών, ακόμα και των τελευταίων. Το ερώτημα βέβαια είναι αν τελείωσε η πτώση στο νέο χαμηλό των 1.52 ευρώ. Ο RSI (σε ημερήσιο κι εβδομαδιαίο) παρά τα νέα χαμηλά δεν άγγιξε καν την υπερπωλημένη ζώνη, άρα έχει περιθώρια και για χαμηλότερα.

Ημερήσιο 2/4/15

Χωρίς τίτλο

Η πτώση και σ'αυτό το χαρτί ήταν απότομη χωρίς σχηματισμό high fractal και χωρίς να δώσει σχηματισμό fractal short set up bar σε υψηλότερα επίπεδα. Κατάφερε πάντως να ισορροπήσει στην περιοχή τιμών με χαμηλό 1,52 και υψηλό 1,77, έχοντας φτιάξει και το πρώτο high fractal στην κορυφή της πρώτης short set up bar, της οποίας το χαμηλό διέσπασε άμεσα δίνοντας ένα καθυστερημένο σήμα short sto 1,66. Λόγω της έλλειψης high fractals που προανέφερα, όποιος θα ήθελε να δοκιμάσει το short τόσο χαμηλά θα είχε στοπ στο υψηλό της short set up bar (1,77). Συνεπώς και ο στόχος θα ήταν στο 1,44 ή το 1,33  (διπλάσιο ή τριπλάσιο του ρίσκου). Τι μπορεί να δούμε λοιπόν στη συνέχεια;

Τα δυο τελευταία low fractals είναι και διπλός πυθμένας τον οποίο απέτυχε την Τετάρτη και την Πέμπτη να ενεργοποιήσει, διασπώντας το 1,77. Αν τα καταφέρει ο στόχος είναι στο 2,02. Αν όχι θα έχουμε διπλή κορυφή με γραμμή λαιμού το 1,52, διάσπαση του οποίου θα έβαζε στόχο το 1,37 που είναι και το χαμηλό του Απρίλη του 2013 όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο. Εκτός της διπλής κορυφής όμως θα σχηματιστεί και δεύτερο high fractal και ένα range τιμών που μπορεί να δώσει 0,25 ευρώ περίπου σε όποια κατεύθυνση διασπαστεί. Η ανοδική διάσπαση πάντως σε αυτή την περίπτωση, θα αλλάξει την τάση σε ανοδική οπότε και παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πτωτική διάσπαση.

Να ολοκληρώσω με την άποψη του καλού μου φίλου GERIS που διάβασε την ανάρτηση και μου έστειλε την δική του ματιά...

Σε αυτή παρά το γεγονός ότι η τάση είναι καθοδική έχουμε κάτι ενδιαφέρον : Σε εβδομαδιαίο και ημερήσιο έχουμε υπερπωλημένο ταλαντωτή τιμής και όγκο που δεν έχει κάνει νέο χαμηλό.  Κατά την άποψή μου πάνω από 1.78 θα πάει τουλάχιστον 10 λεπτά πάνω .... Η τάση βεβαίως είναι καθοδική και πρέπει να περιμένουμε αλλά με σφιχτό στοπ δεν είναι άσχημη επιλογή.
vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.