ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – Ταλαιπωρίας συνέχεια

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ημερήσιο 27/2/15

Χωρίς τίτλο

Η διάσπαση της Μ κατά την πανηγυρική συνεδρίαση της Τρίτης δεν ξεγέλασε μόνο εμάς αλλά και το Profitunity που πρασίνισε για μια μέρα, πριν επανέλθει στα γνωστά του κόκκινα μοτίβα. Αυτή τη φορά οι τιμές δεν πλησίασαν καν την οριζόντια αντίσταση της περιοχής 0,755 - 0,768 (F) και γρήγορα επανήλθαν όπως και η αγορά σε πτωτικό τέμπο, αφήνοντας και την απειλητική διπλή κορυφή ανέπαφη.

Αυτός που δεν ξεγελάστηκε ήταν τα fractals στα οποία αναφέρομαι τελευταία. Η τάση τους παραμένει πτωτική κι αν δεν ξεπεραστεί το 0,768 με τα τωρινά δεδομένα δεν πρόκειται να αλλάξει. Θεωρητικά η θέση έχει ρευστοποιηθεί αφού ο στόχος της κίνησης επετεύχθη, οπότε σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί είμαστε εκτός. Η μετοχή πλέον βρίσκεται ξανά λίγο ψηλότερα από το ιστορικό της χαμηλό και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα short, αφού δεν πρέπει να αποκλείεται μια αντίδραση όταν αποφασίσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Αυτό που αλλάζει είναι η Μ η οποία καταργείται, αφού έτσι κι αλλιώς το τρίγωνο τελειώνει και αντικαθίσταται από την F, ως άνω πλευρά του ανοδικού πλέον τριγώνου F - S. Αν λοιπόν διασπαστεί το 0,768 και βρεθεί σε ανοδική τάση θα ψάξουμε τα γνωστά πλέον setup για είσοδο σε long θέση. Με τα θηριώδη ποσοστά των ανοδικών και πτωτικών συνεδριάσεων τελευταία, οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες ποσοστιαία μεταξύ των high και low fractals  κι αν η κίνηση συνεχιστεί πλάγια κάτω από την F, τα fractals ή όποια άλλα συστήματα τάσης είναι πολύ πιθανό να δώσουν σήματα που θα αναιρεθούν με μεγάλο κόστος.

Προφανώς αν τα πράγματα στο πολιτικό - οικονομικό σκηνικό χειροτερέψουν κι αρχίσουν πάλι να παίζουν σενάρια σύγκρουσης (με τα βράχια), οι μετοχή θα ενεργοποιήσει το σχηματισμό διπλής κορυφής διασπώντας το 0,502 και θα πάει κατά διαόλου, αλλά τότε το λιγότερο που θα μας στεναχωρεί θα είναι το ότι δεν βγήκαμε short στην ΠΕΙΡ.

Να ξαναπώ εδώ για όσους τυχόν δεν έχουν καταλάβει, ότι τα μαύρα ρομβάκια στο γράφημα σηματοδοτούν τα fractals.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.