ΟΤΕ – ALPHA BANK – Διορθώνουν “επαρκώς”

ΟΤΕ ημερήσιο 27/2/15

Χωρίς τίτλο

Η μετοχή πήγε σύμφωνα με τις επιθυμίες μου και ήδη έδωσε δύο χαμηλότερα υψηλά. Δείχνει να μαζεύεται στα χαμηλά και ανακάμπτει, χωρίς διάθεση να κλείσει το ανοδικό του gap. Σύμφωνα με την γνωστή σκέψη εκμετάλλευσης των fractals όταν σταματήσει να κάνει όλο και χαμηλότερα χαμηλά και διασπάσει το υψηλό της προηγούμενης συνεδρίασης έχω σήμα εισόδου σε long θέση, με στοπ στο 7,36 (με τα ως τώρα δεδομένα). Αρκεί βέβαια το τελευταίο κερί να μην διασπάσει το 7,36 διότι έτσι γυρίζει πάλι η τάση σε καθοδική κι εδώ δεν είμαστε σαν στις τράπεζες που "ξύνουν" ιστορικούς πάτους.

Και η άποψη του πολύτιμου φίλου μας Νicolas 2300 για τα αποτελέσματά που ανακοινώθηκαν:

Ο οργανισμός έβγαλε καλά νούμερα σε όλα τα επίπεδα. Έσοδα 1,107 m (-3%), ebitda 370 m (-3%) και συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 93,5 m (+73%), όλα σε yoy επίπεδο. Ο δανεισμός έπεσε από το 1420 τον 12/2013 στο 1125 τον 12/2014 ενώ ακόμα και το cash flow της εταιρίας χωρίς τα κόστη αναδιάρθρωσης φτάνει στο 1 b, κυρίως σε τράπεζες του εξωτερικοί. Γενικά τα νούμερα είναι καλά, και η διοίκηση έδωσε guidence για περίπου το ίδιο 2015 με το 2014 , στα θετικά οι πολύ καλές επαναλαμβανόμενες ελεύθερες ταμειακές ροές και η βελτίωση του περιθωρίου ebitda κατά 40 bpts.

ΑΛΦΑ ημερήσιο 27/2/15

Χωρίς τίτλο

Και στην ΑΛΦΑ η εξέλιξη των τιμών ήταν βολική κι έτσι το επιθυμητό setup είναι έτοιμο. Όπως και στον ΟΤΕ, η διόρθωση δεν πρέπει να ξεπεράσει το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία low fractals (0,295). Αν γίνει έτσι το "σύστημα" μου δίνει σήμα εισόδου με την υπέρβαση του υψηλού του τελευταίου κεριού. Και εδώ η R αντικαθίσταται από την F αφού το το τρίγωνο R-K τελειώνει.  Κατά τα λοιπά ισχύει ότι και στην ΠΕΙΡ αφού αν η πλάγια κίνηση συνεχιστεί για πολύ, το όποιο σύστημα τάσης θα αναιρεί προηγούμενα σήματά του με μεγάλο κόστος λόγω της απόστασης των high από τα low fractals (π.χ το υψηλό του σημερινού κεριού απέχει από το στοπ στο 0,295 25%). Σε τέτοιες περιπτώσεις βέβαια μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο άλλο πιο κοντινό στοπ, όπως π.χ το τελευταίο low fractal (0.327).

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *