ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – Με την “ματιά” των FRACTALS.

ΕΤΕ ημερήσιο 19/2/12

ετε 19 φεβρ

Το τρίγωνο S1-R1 που είχαμε δείξει εδώ έχει ολοκληρωθεί και γι αυτό αντικαταστάθηκε στο σημερινό γράφημα από το S1-R2, το οποίο διασπάστηκε χθες. Η "διαδρομή" προς τον στόχο του παραμένει η ίδια με το προηγούμενο αλλά η μέτρησή της ξεκινά από την χθεσινή διάσπαση και συμπίπτει με το gap της 9/12. Το χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι  η ενδοσυνεδριακή διάσπαση της πρόσφατης τοπικής κορυφής που ήταν και το υψηλότερο από τα δυο τελευταία high fractals. Τυπικά λοιπόν η ημερήσια τάση των fractals είναι πλέον ανοδική και για να αλλάξει χρειάζεται να διασπαστεί το χαμηλότερο από τα δύο τελευταία low fractals (εν προκειμένω αυτό της 9/2 με τα ως τώρα δεδομένα). Είναι ενδεχόμενο με βάση την τεράστια ρευστότητα να δούμε τις επόμενες ημέρες χαμηλότερα επίπεδα αλλά αν τελικώς δεν μας πνίξουν οι Ευρωπαίοι φίλοι μας οι στόχοι που κατά τα άλλα παραμένουν οι ίδιοι πιστεύω ότι θα πιαστούν τάχιστα. Αν πάλι μας πνίξουν η τάση που προανέφερα θα πάει περίπατο, πιθανότατα σε μια μόνο συνεδρίαση. Ρουλέτα βέβαια αλλά μακάρι να ήμουν φίλος του Αλέξη και του Yanis να γνώριζα περισσότερα.

Ένα σενάριο βολικό για το long βασίζεται σε μια πρόταση εκμετάλλευσης των fractals από ένα παλιό e - φίλο τον Αντρέα (τον Α45), που διάβαζα ως στραβάδι στο capitalblogs.  Με βάση αυτή την πρόταση, μετά την αλλαγή τάσης, οι τιμές επιστρέφουν  χαμηλότερα, κάνοντας  χαμηλότερα χαμηλά από δύο τουλάχιστον προηγούμενες μπάρες ή κεριά (πάντα ΜΕΤΑ την αλλαγή της τάσης σε ανοδική), ενίοτε και περισσότερα. Η μπάρα αυτή ονομάζεται set up bar. Αν κατά την υποχώρηση αυτή δεν διασπαστεί το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία χαμηλά fractals περιμένω να διασπαστεί το υψηλό της τελευταίας set up bar και μπαίνω long ένα δύο κλικ υψηλότερα από το υψηλό της.

Στην ΕΤΕ είχαμε μια αλλαγή τάσης με το κερί της 23/1 αλλά σήμα long δεν πήραμε, αφού τα κεριά που ακολούθησαν  πήγαν χαμηλότερα από το χαμηλό της 8/1 αλλάζοντας την τάση σε πτωτική. Δεδομένου ότι στα σήματα πώλησης ισχύουν ακριβώς τα αντίστροφα, μπορούμε να δούμε και μια αποτυχημένη έκδοση της πρότασης που παρουσιάστηκε. Το σήμα δόθηκε στις 5/2 όταν παραβιάστηκε το χαμηλό της προηγούμενης μέρας, η οποία ήταν το αντίστροφο set-up από αυτό των set-up αγοράς, ήταν μάλιστα η τρίτη διαδοχική set-up bar.

Κρατήστε ότι απλά συζητάμε για σήμα αγοράς ή πώλησης και δεν αναφερόμαστε καθόλου στον καθορισμό του στόχου μιας κίνησης και στην διαχείριση της κίνησης και του ρίσκου που ανήκουν σε άλλα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ "κεφάλαια".

Αν ρίξετε μια ματιά στις πιο εμπορεύσιμες μετοχές θα δείτε τα ίδια set-ups σε πολλές από αυτές.

Όπως και όλες ίσως οι υπόλοιπες "ιδέες" ή συστήματα, και αυτή η πρόταση έχει τις καλές και τις κακές στιγμές της και βέβαια έχει ως προϋπόθεση την ύπαρξη τάσης στην αγορά και στο κάθε χαρτί ξεχωριστά.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.