ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – πλησιάζει διόρθωση;

FTSE 25 εβδομαδιαίο

WEEKLY FTSEΗ ανοδική αντίδραση τερματίστηκε προς το παρόν στην Μ παράλληλη της F όπου διέρχεται και το επίπεδο διόρθωσης 61,8% fibo όλου του ανοδικού από το 2012. Και την εβδομάδα που έρχεται οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων αναμένεται να καθορίσουν την πορεία των τιμών ανάλογα με τις ειδήσεις ή "ειδήσεις" που θα διαρρέουν. Η εκκρεμότητα δεν θα τελειώσει το βράδυ της 16/2 αφού δεν θεωρείται εύκολο να βρεθεί σημείο συνεννόησης με τον σκληρό πυρήνα των συμμάχων μας. Έτσι αναμένονται και άλλες διακυμάνσεις ίσως και ανάλογες αυτών που βλέπουμε τόσες μέρες τώρα. Οι τιμές στους κυριότερους δεικτοβαρείς τίτλους έχουν δώσει άνοδο από 40 ως >100% και βέβαια είναι λογικό κάποια κέρδη να κατοχυρωθούν. Έτσι, με πιθανό δεδομένο ότι στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν θα έχουμε ευχάριστα νέα δεν αποκλείεται ο ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων που αναμένει λίγο υψηλότερα να σταματήσει έστω και προσωρινά την άνοδο του δείκτη. Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα άλλες δύο φορές το τελευταίο εξάμηνο η ανοδική αντίδραση σταμάτησε εκεί.

FTSE 25 ημερήσιο 13/2/15

FTSE DAILY 13 FEBR

Στο ημερήσιο διάγραμμα βλέπουμε το επίπεδο των 268,30 μονάδων ξεπεράστηκε την Παρασκευή, οπότε όπως αναφέρθηκε στην τελευταία ανάρτηση η ημερήσια τάση των fractals γύρισε σε ανοδική. Ικανοποιήθηκε έτσι και η δεύτερη προϋπόθεση της ανάρτησης αυτής προκειμένου να ελπίζουμε σε ανοδική συνέχεια. Είχαμε ακόμα κλείσιμο πάνω και από τον ΕΚΜΟ (Εκθετικό Κινητό Μέσο Όρο) των 55 ημερών που είναι μια ένδειξη για αλλαγή της μεσοβραχυπρόθεσμης τάσης του δείκτη. Επίσης διασπάστηκε ανοδικά το τρίγωνο R1-S1, όπως θεωρούσαμε πιθανό με τον ανοδικό στόχο που προσδιορίσαμε εδώ, και αποτυπώθηκε και στο διάγραμμα.Όλοι οι ανοδικοί στόχοι των σχηματισμών έχουν επίσης αποτυπωθεί στο ημερήσιο διάγραμμα.

Η αλλαγή της ημερήσιας τάσης των fractals όμως είχε ξαναγίνει στις 3/12, αλλά η "χαρά" κράτησε μόλις τρεις συνεδριάσεις μέχρις τις 8/12, αφού στις 9/12 ήρθαν τα πάνω κάτω με την επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή του ΠτΔ, με αποτέλεσμα στις 10/12 η τάση αυτή να ξαναλλάξει σε πτωτική 45 μονάδες ή ~14% χαμηλότερα. Στις 3/12 είχαμε επίσης για τελευταία φορά διάσπαση με κλείσιμο πάνω από τον ΕΚΜΟ 55.

Μια κυματική εκτίμηση και στον δείκτη αυτόν, δείχνει ότι η άνοδος από τα χαμηλά έχει ολοκληρώσει δύο πρώτα κύματα (επίσης αποτυπωμένα στο διάγραμμα) και το τρίτο κύμα έφθασε ήδη την ισότητα με το πρώτο κύμα και έκλεισε χαμηλότερα. Το τρίτο κύμα επίσης έχει ήδη ολοκληρώσει δύο μικρότερα κύματα (i & ii στο διάγραμμα) και το iii του 3 έκλεισε ακριβώς στο 161,8% του i. Τέλος ο ταλαντωτής Williams %R έχει περάσει πάνω από το 80 κι αυτό ενισχύει την πιθανότητα η άνοδος να κορύφωσε ή να κορυφώνει σύντομα. Θεωρώ λοιπόν ότι άμεσα ή το μέγιστο στο επίπεδο των 285,41 όπου και το υψηλό της 19/12 συμπίπτει με τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων είναι εξαιρετικά πιθανό η αγορά να κάνει μια διόρθωση αποτιμώντας ή προεξοφλώντας και κάποιες αρνητικές ειδήσεις στο eurogroup. Θα το έβρισκα πολύ καλό για τη συνέχεια, αν κατά την διόρθωση αυτή η τιμή του δείκτη δεν κατέβει κάτω από το υψηλό της 10/2 στις 247 μονάδες (όπου και ο ΕΚΜΟ 22 ημερών), αν η μέτρησή μου έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα. Διαφορετικά καλό θα ήταν να κρατήσει τουλάχιστον η S1.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.