ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – Μήπως πρέπει να το πιστέψουμε αυτή τη φορά;

FTSE 25 ημερήσιο 12/2/15

25ΡΗς 12ΦΕΒΡΕπάνοδος σήμερα και κλείσιμο αρκετά υψηλότερα του ΕΚΜΟ 22, άρα εκπληρώθηκε το πρώτο κι ελάχιστο από τα προαπαιτούμενα που αναφέραμε εχθές. Ισχύουν και τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν εκτός του καθοδικού στόχου του τριγώνου R-S, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια θεωρώ  ότι στις 209 μονάδες εκπληρώθηκε ένα αποδεκτό επίπεδο πτώσης που θα μπορούσε να συσχετισθεί τεχνικά με το τρίγωνο αυτό, πολλώ δε μάλλον αφού οι τιμές επανήλθαν σήμερα πάνω από την S με εκπληκτική άνοδο. Ήταν αρκετή μια αχτίδα φωτός από το πολιτικό πεδίο, που εντάθηκε μετά τις αποψινές ειδήσεις. Κατά συνέπεια θεωρώ πιθανότερη την παραμονή πάνω από τον ΕΚΜΟ 22, την ανοδική διάσπαση του R1-S1 και την αναμέτρηση με τις δύο τελευταίες κορυφές των 264 και 268,30 μονάδων. Αν και αυτά τα επίπεδα ξεπεραστούν θα μιλάμε με καλές πιθανότητες επαλήθευσης για μεταβολή της ημερήσιας τάσης σε ανοδική και για τερματισμό της πτώσης, χωρίς να παραβιαστούν τα χαμηλά του 2012. Όλα βέβαια εξαρτώνται από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεών μας με τους εταίρους και από το πόσο νερό θα βάλει στο κρασάκι της η κάθε πλευρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις πρώτες 6 εβδομάδες του 2015 με τις τρελές και απότομες διακυμάνσεις των τιμών, μοιάζει να έχει πληγεί η όποια αξιοπιστία τουλάχιστον του ΕΚΜΟ 22 που ως γνωστόν έχει διαχρονικά την καλύτερη συμπεριφορά στο paper trading όπως συχνά αναφέρω στις σχετικές αναρτήσεις.

Αντίθετα αρκετά καλή συμπεριφορά συγκριτικά με τα ημερήσια time frames, έχουν δείξει οι ΕΚΜΟ με τους οποίους όπως έχει αναφερθεί θα μπορούσαν να εκτελούνται κάποιες κινήσεις του αυτόματου trading στον δείκτη σε 60λ και 120λ time frame. Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα φαίνεται να προκύπτουν από το trading σε 30λ time frame με βάση τις τιμές του ΣΜΕ του δείκτη της σειράς 1502 που λήγει την επόμενη εβδομάδα και τους ΕΚΜΟ 8Υ/Χ. Είναι προφανές ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα στις κινήσεις για όποιον φιλοδοξεί να πιάσει έστω και ένα μικρό μέρος από τις απότομες διακυμάνσεις του δείκτη.

Ας τα δούμε όμως ένα ένα με τα ως τώρα εφετινά αποτελέσματά τους:

120min time frame spot

Χωρίς τίτλο

60 min time frame spot

Χωρίς τίτλο

 30 min time frame FTASE 1502 (ΣΜΕ)

Χωρίς τίτλο

Σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις τα αποτελέσματα του παρελθόντος δεν έχουν καμιά εγγύηση ότι θα επαναλαμβάνονται στο μέλλον. Απλά όποια  δεν φαίνονται να πηγαίνουν καλά στο παρελθόν, δεν φθάνουν ποτέ να αναφερθούν δημόσια.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.