ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ – BOTTOM FISHING

Άλλη μια καταστροφική μέρα για την πλειοψηφία των δεικτοβαρών μετοχών της αγοράς και όλοι αναρωτιούνται που μπορεί να τελειώσει αυτή η απαξίωση. Όπως λέει κι ο φίλος μου ο Βασίλης στο ημερολόγιο όποιος προσπαθεί να βρει την απάντηση μέσω της τεχνικής ανάλυσης σε ένα τέτοιο οικονομικό - πολιτικό περιβάλλον ματαιοπονεί και μάλλον έτσι είναι.

Εγώ ωστόσο είπα απόψε να μπω στον πειρασμό και να αποπειραθώ, όχι βέβαια να μαντέψω το τέλος της πτώσης, αλλά να αναφέρω συμπτώσεις (;) που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μια αντίδραση.

ftse 25 ημερήσιο 28/1/15

25ρης 28 ιαν 15

Ο δείκτης έφθασε σήμερα στους στόχους των δυο τελευταίων σχηματισμών διπλής κορυφής που βλέπουμε παραπάνω και σε όλες τις τελευταίες αναρτήσεις για τον δείκτη αυτόν. Η χθεσινή διάσπαση του πράσινου τριγώνου επιτρέπει σκέψεις και για το 197 και σε μια παραλλαγή του που μπορείτε να δείτε στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης ο στόχος είναι στις 201 μονάδες. Με την φόρα που έχει η αγορά θα μπορούσε να φθάσει και σε αυτούς τους στόχους  με μια ακόμα βουτιά. Επί πλέον ο RSI έφθασε στα όρια της υπερπωλημένης ζώνης, αίροντας τις αποκλίσεις του τελευταίου τριμήνου, αλλά τις δυό προηγούμενες φορές που έπιασε αυτή την περιοχή, οι τιμές έκαναν αξιόλογη αντίδραση. Χθες  πιάστηκε επίσης και ο στόχος του μεγάλου τριγώνου R - S2 (έχει αναφερθεί και ως F-D σε προηγούμενες αναρτήσεις).

ΑΛΦΑ ημερήσιο 28/1/15

Χωρίς τίτλο

Ο στόχος που αναφέρθηκε μόλις προχθές στην ανάρτηση της 26/1 είναι πλέον μια ανάσα μακριά μετά την απίστευτη σημερινή βουτιά και ο RSI εισήλθε στην υπερπωλημένη περιοχή .

ΕΥΡΩΒ ημερήσιο 28/1/15

ευρωβ

 Κάθε μέρα και νέο ιστορικό χαμηλό! Οι στόχοι που αναφέρθηκαν επίσης προχθές στην ανάρτηση της 26/1 πιάστηκαν χθες και σήμερα που σταμάτησε ακριβώς στον τελευταίο στόχο. Και εδώ ο RSI εισήλθε στην υπερπωλημένη περιοχή .

Τόσο ο ΔΤΡ όσο και οι άλλες δύο "συτημικές" (τρομάρα τους) έπιασαν επίσης τους στόχους της προχθεσινής ανάρτησης  και τους υπερέβησαν κατά πολύ.

Ειδικά στην ΠΕΙΡ που ακολουθεί, η τιμές κάλυψαν και τον στόχο του τελευταίου σχηματισμού διπλής κορυφής που μου φαινόταν τόσο μακριά ώστε στο προχθεσινό διάγραμμα δεν τον ανέφερα, παρ' ότι αποτύπωσα την διπλή κορυφή! Και εδώ ισχύει με τον RSI ότι και στον FTSE 25.

ΠΕΙΡ ημερήσιο 28/1/15

Χωρίς τίτλο

Τέλος, όπως βλέπουμε παρακάτω, ο ΟΠΑΠ έφθασε κι αυτός σήμερα στον πρώτο στόχο που τέθηκε στην χθεσινή μόλις ανάρτηση και είναι πλέον μια ανάσα από τον δεύτερο που είναι η S.

ΟΠΑΠ ημερήσιο 28/1/15

Χωρίς τίτλο

Δεν ισχυρίζομαι ότι η προσέγγιση τόσο σημαντικών στόχων είναι υποχρεωτικό να σημαίνει μια καλή αντίδραση αλλά το θεωρώ αρκετά πιθανό.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.