ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – Που είναι ο πάτος; (By Solwn and Spartan)

FTSE Εβδομαδιαίο

Χωρίς τίτλο

Πέραν του πειράματος με την υποτιθέμενη καφέ σφήνα R, S, Z, N, D βλέπουμε στο διάγραμμα και ένα καθοδικό τρίγωνο F,D του οποίου η κάτω πλευρά S2 που έχει αναφερθεί και σε προηγούμενες αναρτήσεις, διασπάστηκε πάλι αυτή την εβδομάδα, θέτοντας ως στόχο το 238 περίπου. Έχουμε ακόμη τον σχηματισμό διπλής κορυφής που επίσης ενεργοποιήθηκε με την διάσπαση του 280,93 και δίνει στόχο λίγο πάνω από το 222. Αυτή την εβδομάδα είδαμε και διάσπαση του 61,8% fibo retracement όλου του ανοδικού από το 2012 ως το υψηλό του Μάρτη. Η πτώση τερματίστηκε, πιστεύω προσωρινά, στο 161,8% του πρώτου πτωτικού κύματος από το 445 στο 341.

Προσοχή δεν κάνω κανονική κυματική μέτρηση, απλώς αναφέρω πρώτο κύμα και όχι κύμα 1, i, I  ούτε και Α ή a (όπως πιστεύουν πολλοί κυματικοί φίλοι), αλλά είναι σύνηθες τα τρίτα κύματα να φθάνουν το 161,8%  του μήκους των πρώτων κυμάτων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να φθάσουν και το 261,8% ή ακόμα χειρότερα.

Σε ότι αφορά το ημερήσιο διάγραμμα, οι αποκλίσεις πιθανόν να σημαίνουν μια προσωρινή αντίδραση. Ο εκθετικός των 22 ημερών που σηματοδοτεί την αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης βρίσκεται  στο 304,67 ενώ το στοπ σορτ δια του εκθετικού 3 Υψηλών βρίσκεται στο 286,99.

FTSE 25 12/12/14 ημερήσιο διάγραμμα.

Χωρίς τίτλο

Τέλος στο 120λ αυτή τη στιγμή από το solBMτο επίπεδο για λονγκ είναι στο 277-278 αλλά αν συνεχιστεί και την δευτέρα η πλάγια κίνηση, μπορεί να κατέβει ακόμα. Το short που ήρθε στο πρώτο κερί της Τρίτης, σχετικά αργά λόγω της ορμητικής πτώσης, δεν μπορεί πλέον παρά να αφήσει ένα κερδισμένο trade περίπου 30 μονάδων για όποιον δεν το φοβήθηκε.

FTSE 25 120λ

Χωρίς τίτλο

Λεπτομερής παρουσίαση των αποτελεσμάτων των "συστημάτων" του 120λ αλλά και του ημερήσιου time frame θα αναρτηθούν μετά την τελευταία πράξη του έτους.

 Και η ματιά του SPARTAN

Χωρίς τίτλο

Από τα εβδομαδιαία γραφήματα, αυτό που βλέπουμε είναι οι μεγάλες αρνητικές εβδομαδιαίες ράβδοι. Την 1η συνεδρίαση της εβδομάδος, ο FTSE-25 έκανε υψηλό στις 339.7 μον. πλησιάζοντας την αντίσταση των 341 μον. και ταυτόχρονα έκλεισε οριακά κάτω από τις περιβόητες 336 μον. (δεν μας έδωσε σαφή σημάδια για το ρόλο της ως στήριξη ή αντίσταση) αφήνοντας διλήμματα για την συνέχεια (όλα αυτά στο harami που δημιουργήθηκε και πολύ έγκαιρα ο Ανάστασιος το είδε bearish). Την 2η συνεδρίαση, ακολούθησε και η επιβεβαίωση του σχηματισμού "bearish harami" (μήπως Αναστάσιε έλαβες μέρος στις αποφάσεις της συγκυβέρνησης...?,χεχε) και με μηδενικό βαθμό δυσκολίας διέσπασε πτωτικά και το σημείο εξόδου από long θέσεις, στις 326 μον., και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ομολογήσω οτι δεν περίμενα (και σε καμία περίπτωση) μία τόσο απότομη πτώση των τιμών, αλλά σε κάποιον πιο "ήπιο" βαθμό και με κάποιες "μάχες" ανάμεσα στους αγοραστές και πωλητές (οι αγορές έχουν τους δικούς τους κανόνες). Τα χαμηλά και κλείσιμο της εβδομάδος (οι ενδιάμεσες συνεδριάσεις απλά υπάκουσαν στον άνω αναφερόμενο σχηματισμό) έχουν προσεγγίσει επίπεδα και αναλογίες που δίνουν την εντύπωση οτι μπορεί να ανακοπεί η κάθοδος. Οι τιμές βρίσκονται στους πυθμένες Απρ. 2013 και Ιουν. - Ιουλ. 2013, στο 61.8% επίπεδο Fibonacci του ανοδικού σκέλους Ιουν.2012 - Μαρτ. 2014, το 161.8% επίπεδο Fibonacci του πτωτικού σκέλους Μαρ. 2014 - Μαιου 2014 και τέλος της πλαγιοκαθοδικής γραμμής τάσης που "έπαιξε" και αυτή το ρόλο της κατά το παρελθόν. Αν οι στηρίξεις αυτές δεν καταφέρουν να κρατήσουν το βαρύ αρνητικό κλίμα, τότε ανοίγει ο δρόμος να κατευθύνονται ολοένα και πιο κοντά στα χαμηλά Ιουν. 2012. Σε αντίθετη περίπτωση, για αν αποφευχθούν τα χειρότερα θα πρέπει ο δείκτης να επανέλθει άνω των 290+ μον. (λίγο δύσκολο να γίνει άμεσα, καθώς αυτό που προέχει είναι να ανακοπεί προς το παρόν η επιτάχυνση της πτώσης).

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.