ΓENIKOS ΔEIKTHS – Μια ιδιαίτερη προσέγγιση (Αναστάσιος)

ΓΔ ημερήσιο - Andrews Pitchfork - πιθανός διαγραμματικός σχηματισμός  (το τελευταίο με επιφύλαξη)

5/12/14

αναστ γδ

Στο διάγραμμα του ΓΔ φαίνονται 4 παράλληλες γραμμές, (I), (II), (III), (IV), όπου οι γραμμές (I),(II), (III) συνάδουν με τον τεχνικό δείκτη Andrews Pitchfork, όπου οι 3 παράλληλες γραμμές γίνονται στηρίξεις ή αντιστάσεις.

Οι αποστάσεις μεταξύ των παράλληλων γραμμών (I), (II), και (IV),(ΙΙ), δηλαδή (α) και (β)+(γ) είναι ίσες μεταξύ τους ((α)=(β)+(γ)).

περισσότερα για την θεωρία του τεχνικού δείκτη θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους

http://www.investopedia.com/ar...

http://stockcharts.com/school/...

Εδώ θα αναφέρω μόνο ότι στα μαρκαρισμένα με κίτρινο κύκλο σημεία δημιουργούνται στηρίξεις και
αντιστάσεις πάνω στις παράλληλες γραμμές.

Επίσης η γραμμή (III) φαίνεται εδώ να έπαιξε τελικά έναν μικρό ρόλο, αφού υπήρχε διάσπαση και retest της γραμμής.

Στο τέλος της γραμμής (IV) (Andrew Pitchfork line 3) βρίσκουμε το σημείο D, όπου την παρασκευή ο δείκτης σταμάτησε την πορεία του. εδώ με βάση την θεωρεία για τον τεχνικό δείκτη Andrew Pitchfork δημιουργείται μια αντίσταση, όπου θα χρειαστεί παραπάνω όγκο για να την περάσει.

Το σημείο D, βρίσκεται στο 88,6% FIBO από την πτώση του σημείου A.

Τα σημεία A και D δεν είναι τυχαία. Αποτελούν σημεία του σχήματος A,B,C,D, πιθανού διαγραμματικού σχήματος bearish Bat pattern.

Επιφυλάσσομαι όμως, γιατί ....ναι μεν το σημείο D είναι στο 88,6% του A...το σημείο C δε, είναι πιο πάνω από το σημείο B, και θα έπρεπε να είναι στο 88,6% της ενδιάμεσης κορυφής εντός σχήματος, εδώ όμως έχουμε δυο οι οποίες τέμνουν την μεσαία γραμμή (II). Εάν πάρουμε το σημείο E, τότε συμφωνούμε εν μέρει με την αποστάσεις FiBO, οι οποίες υπάρχουν στην θεωρία, δηλαδή το σημείο D να είναι το 161,8% FIBO του σημείου E κτλ. Σε άλλα πάλι δεν συμφωνούμε ακριβώς.

Δεν μπορεί βεβαίως να γίνονται και όλα κατά γράμμα της θεωρίας. Συνεπώς θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για έναν "υποτυπώδη" σχηματισμό Bat pattern. Για περισσότερα για τον σχηματισμό bearish Bat pattern θα βρείτε στον σύνδεσμο:

http://www.harmonictrader.com/...

Άρα στο σημείο D έχουμε:
- επαφή με την γραμμή (IV) του Andrews Pitchfork όπου υπάρχει αντίσταση

- το σημείο ενός πιθανού σχηματισμού bearish Bat pattern.

Εάν από εβδομάδα έχουμε πτώση του Γενικού Δείκτη, τότε επιβεβαιώνονται τα παραπάνω.

Σε περίπτωση που υπερβούμε το σημείο D (χρειαζόμαστε όγκο και ορμή) ακυρώνεται ο σχηματισμός bat pattern και αλλάζει το διαγραμματικό σκηνικό όπου για παράδειγμα θα μπορούσε να υπάρξει άνοδος μέχρι το 161.8% του FIBO όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Εάν φθάσουμε έως εκεί τότε θα έχουμε άλλον πιθανό διαγραμματικό σχηματισμό με βάση τα Harmonic Patterns.

Μένει να δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.