ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ (FTSE 25) – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ – ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ – Σχόλια για τη συνεδρίαση 20/11/14

FTSE 25 19/11/14

Με τη ματιά του SPARTAN

Όπως βλέπουμε στα γραφήματα του φίλου SPARTAN επάνω, αλλά και σε αυτά που ακολουθούν ο δείκτης δοκίμασε τη μέση γραμμή του πτωτικού καναλιού και έκλεισε στο 50% επίπεδο Fibonacci της πρόσφατης πτωτικής κίνησης από τις 336 μον. (27-10-2014) μέχρι τις 281μον. (13-11-2014).
Συνδυάζοντας τώρα τον δείκτη με ταλαντωτές και τεχνικούς δείκτες, η τιμή κλείσιματος είναι άνω της μεσαίας λωρίδας Bollinger, o RSI έχει διασπάσει την καθοδική γραμμή τάσης αλλά όχι ο FTSE-25 αντίστοιχα.
Παρατηρούμε πλέον την συμπεριφορά του δείκτη στα επίπεδα κλειδιά.
O δείκτης μετά το στοπ short χθες στον ΕΜΑ 3Η σήμερα πέρασε και τον τοίχο (και καλά) του ΕΜΑ 22 που ήταν σήμερα στο 302,62 και βέβαια την αντίσταση του ΒΜ (ΕΜΑ 9&10Η) σαν να ήταν φρέσκο βουτυράκι, γυρίζοντας βραχυπρόθεσμα σε long. Πλέον κοιτάμε τόσο τον ΕΜΑ 22 όσο και τον ΕΜΑ 3 L εφ' όσον αυτός περάσει πάνω από τον εκθ 22 ημερών πράγμα που προς το παρόν φαντάζει πολύ δύσκολο χωρίς να προηγηθεί πτωτική διόρθωση και πάντως στο SOLBM όπου δεν θέλουμε κίνηση κάτω από τους ΕΜΑ 9 ή 10 L σε δίωρα κεριά.
Όσον αφορά στους ανοδικούς στόχους εφ' όσον περάσουμε το τελευταίο high fractal στο 316, ο πιο εφικτός μοιάζει να είναι αυτός της σφήνας (Ζ-Χ) που ορίζεται από τις R2 & S3 στο σημείο Ζ περί τις 326 μονάδες. Σήμερα έφθασε μέχρι και στο 61,8% της διαδρομής Χ - Ζ  όπως βλέπουμε στο ημερήσιο διάγραμμα του δείκτη που ακολουθεί.
Χωρίς τίτλο

εχαε 19/11/14

Χωρίς τίτλο

Σταμάτησε στην R κάνοντας το οφειλόμενο retest στο χαμηλό του εξ. κεριού της 27/10 ΑΚΡΙΒΩΣ!  Έκλεισε πάντως επάνω από τη γραμμή λαιμού του σχηματισμού διπλού πυθμένα που δίνει στόχο το 6,51. Στο μακρινό πλάνο που ακολουθεί φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε στο πρόσφατο χαμηλό μια πεντάδα κυμάτων στην πτώση από τα υψηλά του Μαρτίου. Η συνέχεια θα δείξει αν πάμε ψηλότερα προς τον στόχο ή αν απλώς ολοκλήρωσε μια παλινδρόμηση μεταξύ του 78,6% και 61,8% fibo retracement από το χαμηλό της άνοιξης του 2013.

EXAE (τα δυο τελευταία χρόνια)

Χωρίς τίτλο

ΕΤΕ ημερήσιο 19/1/14

Χωρίς τίτλο

Στην ΕΤΕ είχαμε μια έγκυρη προειδοποίση από το 120λ με την διάσπαση του 1,74 προχθές. Η σφήνα της τελικά έσπασε το σήμα επιβεβαιώθηκε με μια ημέρα καθυστέρηση και σήμερα είχαμε κλείσιμο πάνω από τον εκθ. κμο των 9 υψηλών (ΒΜ που το 2014 έχει σχετικά καλή απόδοση στην ΕΤΕ,πολύ  καλύτερη από πολλές άλλες μετοχές) . Είχαμε ακόμα κλείσιμο πάνω από τη γραμμή λαιμού του πρόσφατου ΩΚΩ. Πριν από το στόχο της σφήνας που μοιάζει εξωπραγματικός (2,33) με το κλίμα στην αγορά, έχουμε τον δεξιό ώμο στο 2,06 καιτο οφειλόμενο retest του χαμηλού της εξωτ. λαμπάδας της 27/10, που λόγω της αντίδρασης όλης της αγοράς μπορεί και να μην είναι απίθανο να φτάσει η τιμή της μετοχής.

ΕΛΠΕ ημερήσιο 19/11/14

Χωρίς τίτλο

Η μετοχή μετά την αδυσώπητη πτώση από την 1/11/13, παρά το γεγονός ότι διαρκώς δημιουργούνται σχηματισμοί που δείχνουν ακόμη χαμηλότερα, βρήκε στήριξη στα 4 ευρώ κι έδωσε μετά από καιρό κι ένα σχηματισμό αντιστροφής διπλού πυθμένα. Σήμερα διέσπασε και τη γραμμήλαιμού του σχηματισμού, επιβεβαιώνοντας την διάσπαση τς R2 αλλά και την επίμονη απόκλιση στον RSI.

Θεωρητικά ο στόχος του σχηματισμού είναι στα 5,08 που σημαίνει και ακύρωση του σχηματισμού διπλής κορυφής, πραγματοποίηση των οφειλόμενων retests στα χαμηλά των κεριών της 29/9 και 1/10. Εκεί βρίσκεται και η S η διάσπαση της οποίας έβαλε στόχο ελάχιστα πιο κάτω από τα 4 ευρώ (μπλε fibo 100%), στόχο που κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επιτευχθείς.

Δεν πιστεύω βέβαια ότι θα πάει χωρίς διορθώσεις ως το 5,08, αλλά μικρή σημασία έχει τι πιστεύω εγώ.

ΒΙΟ ημερήσιο 19/11/14

Χωρίς τίτλο

 Για την ταλαίπωρη ΒΙΟ δεν θέλω να πω πολλά. Από καιρό θέλω να γράψω δυο λόγια για τις αποκλίσεις που έβλεπα και που καθόλου δεν σταμάτησαν την πτώση της, ως προχθές που άρχισε το γύρισμα της αγοράς και πολύ διστακτικά της μετοχής . Οι αποκλίσεις πλέον κραυγάζουν ...

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.